Híd Egyesület
Híd Egyesület Non-profit Akadémia
Híd Egyesület: képzés, felvételi, érettségi

Hírek, információk, rendezvények, képzési programok

Rajtunk múlik - Hogyan szervezkedjünk és képviseljük érdekeinket a lakóhelyünkön?
Kiadó: Közösségfejlesztok Egyesülete
Szerző: Bodorkós Barbara, Kajner Péter, Kovács Edit, Peták Péter, Péterfi Ferenc, a javított kiadásban közremuködött Vay Márton
Oldal szám: 101
Javított és átdolgozott (harmadik) kiadása elektronikusan is hozzáférhető. letöltés >>
Forrás és részletek: Közösségfejlesztők Egyesülete (www.kozossegfejlesztes.hu)


Legyen Ön a felújított lakás első lakója!
Budapesten, a 6. kerületben az Oktogonnál nagyon jó közlekedéssel hosszú távra kiadó egy 30 m2-es amerikai konyhás, fürdőszobás, igényesen, teljes körűen felújított földszinti, udvari lakás szép társasházban. A lakás bútorozatlan, de gépesített (hűtő, mosógép, tűzhely). Bérleti díj: 65.000 Ft + rezsi + 2 havi kaució. Közös költség: 3.800 Ft. Víz, gáz, áram fogyasztás alapján, mérőóra állása szerint.


A Fiatal Értelmiségiek Köre Közhasznú Egyesület készítette el idén az Érettségi Után elnevezésű kiadvány Szakképzési lapszámát. Honlapjukon az Eredményeink menüpontban megtekinthető a tartalom, vagy akár le is tölthető a kiadvány pdf formátumban.


Civil és Nemzetiségi Nap
4. alkalommal rendezi meg Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a kerületi Civil és Nemzetiségi Napot.


A Magyar Nemzeti Bank pályázata
A Magyar Nemzeti Bank évente 40-50 tonna megrongálódott, elhasználódott bankjegyet von ki a forgalomból és immár negyedik éve ajánlja fel jótékony célra a megsemmisítés során keletkező bankjegybriketteket. Magas fűtőértéküknek köszönhetően a tömörített pénzkötegek nagy segítséget jelenthetnek a pályázatot megnyerő szervezetek számára.
Info: www.mnb.hu


Közalapítványok
A kormány által létrehozott közalapítványok ugyan a számukra meghatározott célokra használták fel a költségvetési támogatásokat, de nem törekedtek a takarékos, "jó gazda" módján történő közpénzfelhasználásra - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ).


"Az új civil törvény"
2011. augusztus 25-én a Pedagógus Civil Fórum tanácskozást szervezett "Az új civil törvény" címmel. A rendezvényen Dr. Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, és Dr. Csizmadia László, az NCA Tanács elnöke mutatta be az NCA pályáztatási és pályázati feltételeinek változásait.


Országos Braille olvasás verseny
7. alkalommal rendezi meg a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete az országos Braille olvasás versenyt 2011. szeptember 17-én.
Helyszín: Nyíregyháza, Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének klub terme.


NCA Országos Hatókörű Civil Szervezetek Támogatásának Kollégiuma
Az NCA Országos Hatókörű Civil Szervezetek Támogatásának Kollégiuma következő ülése 2011. szeptember 19-én lesz a Wekerle Sándor Alapkezelő (VIII. ker., Múzeum utca 17., Csekonics-terem) épületében.


Tudatos Vásárló Fesztiválok
A Tudatos Vásárlók Egyesülete Európai Uniós pályázati forrásból 2011 szeptemberében 3 vidéki nagyvárosban rendezi meg a Tudatos Vásárló Fesztiválokat. A rendezvény célja felhívni a lakosság figyelmét a helyi termékek fogyasztásának jelentőségére. A vidéki fesztiválokat az alábbi partnerszervezetek segítségével szervezik: Székesfehérváron a Fúzió Egyesület, Győrben a Reflex Környezetvédő Egyesület, Esztergomban pedig az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület. A rendezvények időpontjai: Székesfehérvár: szeptember 3. 9-19 óráig a Piac téren; Győr: szeptember 4. 8-18 óráig az ETO Parkban; Esztergom: szeptember 24. 9-19 óráig a Rugby Club Hotelben.
Info: www.tudatosvasarlo.hu


Állampolgári Részvétel Hete
Szeptember 19-ig lesz az Állampolgári Részvétel Hete, melynek legfontosabb célja, hogy minél szélesebb nyilvánosságot teremtsen az állampolgári cselekvések lehetőségének, erejének, általában a civil részvételnek.


ENSZ Élelmezési Világnap
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a 2011 október 16-i ENSZ Élelmezési Világnap alkalmából építendő konzervszobrok tervezésére és építésére önkéntes csapatok jelentkezését várja. Jelentkezni szeptember 9-ig lehet.
Bővebb info: www.konzervszobor.hu


Telefonos adománygyűjtés szabályai
Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a hatóság a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnökének két rendelettervezetét, melyek a telefonos adománygyűjtés szabályait rögzítik.


Civil szervezetek támogatása
A kormány újabb civil szervezeteknek biztosít támogatást, melyet elsősorban nemzetpolitikai feladatokra, a kedvezménytörvény alapján járó oktatási és nevelési feladatokra, családpolitikai programokra, szociális tevékenységre, krízisellátó rendszerek működésére, fogyatékos embereket segítő szervezetek működésére, kulturális feladatokra, sportcélú és utánpótlás nevelési feladatokra kaphatnak a civil szervezetek.


Menhely Alapítvány
Cáfolta a Klubrádióban a Menhely Alapítvány elnöke, hogy ők buzdították volna a fővárost a hajléktalan ellátó szervezetekkel kötött szerződések felmondására.


Finn önkéntesek
2011. szeptember 5-én kerül megrendezésre az OK Oktatási Központ, a budapesti Finn Nagykövetség és a Finnagora önkéntesszemináriuma, melynek célja bemutatni a finn önkéntesek tevékenységét, képzését, valamint az önkéntes munkának a finn társadalomban betöltött szerepét.


Esélyegyenlőségi szakmai konferencia
Esélyegyenlőségi szakmai konferencia lesz 2011. október 6-án és 7-én, melynek témája az Amszterdami Szerződésben meghatározott hat esélyegyenlőségi célcsoporttal kapcsolatos szakmapolitikák összegzése és megvitatása.


Szegedi Ifjúsági Napok
2011. augusztus 24-28-ig rendezik meg idén a Szegedi Ifjúsági Napokat.


"Üdvözlünk a civil szektorban" folytatása
A NIOK Alapítvány szervezésében folytatódik az "Üdvözlünk a civil szektorban" című nonprofit tematikájú programja. A rendezvényre a nonprofit szervezetek azon munkavállalóit várják, akik a civil szférában már nem számítanak kezdőnek, azonban szívesen bővítenék projektekkel, önkéntesekkel, adományszervezéssel, pályázatokkal kapcsolatos ismereteiket.
Időpont: 2011. szeptember 20-22.


"Üdvözlünk a civil szektorban" képzés
A NIOK Alapítvány 2011. szeptember 13. és 15. között ismét megrendezi "Üdvözlünk civil a szektorban" című képzését. Várják a nonprofit szervezetek azon munkavállalóit, akik a civil szférában újnak, kezdőnek számítanak és ismereteik az üzleti vagy állami szférából származnak.


Verespataki aranybánya terv
A Rosia Montana Gold Corporation verespataki aranybányaterve lassan10 éve aggodalommal tölti el és intenzíven foglalkoztatja a romániai közvéleményt és civil szférát egyaránt. A hatalmas bányaterv a kezdetektől fogva számos környezeti, műemlékvédelmi, jogi és emberjogi, gazdasági, erkölcsi problémát és kockázatot vetett fel. A Verespatakot ma körülvevő négy hegyet ugyanis robbantásokkal és külszíni fejtéssel teljesen el kívánják tüntetni, helyükön 200 hektár felületű kráterek maradnának.
A témáról részletesen olvashat a Magyar Természetvédők Szövetsége honlapján.


Web konferencia
A Baranya Steiermark Baráti Egyesület web konferenciát szervez 2011. augusztus 11-én 14-17 óráig. A konferencia célja, hogy azok a szervezetek, amelyek részt vesznek a konferencián, kapjanak olyan azonnal használható útmutatást, gyakorlati ismeretet, amelyekkel gondolkodni lehet, és tényleges tevékenységet szül.
Bővebben: http://www.bastei.hu/


IX. Kistérségi Civil Napok a Körös-szögi Kistérségben
Több mint ötven szervezet jelezte részvételi szándékát sátorállítással, gasztronómiai különlegességekkel, tevékenységük bemutatásával a IX. Kistérségi Civil Napok a Körös-szögi Kistérségben c. rendezvényre.
Esemény időpontja: 2011. július 29 - 2011. július 31.
Helyszínek: Szarvas, Békésszentandrás, Csabacsüd, Kondoros és Gyomaendrőd.
Bővebben: www.korosszog.hu


Az Új Nemzedék Jövőjéért
Az Új Nemzedék Jövőjéért Program bemutatása Pécsett 2011. július 26-án, 10 órakor lesz.
Helyszín: Pécs, Városháza (Széchenyi tér 1., II. emelet 204-es terme)
A vitairat teljes terjedelmében elérhető és letölthető a www.ujnemzedek.hu honlapról 2011. június 18-t követően.
Bővebb információ a NEFMI honlapján.


Közterület helyett emberibb körülmények
Elfogadták az új hajléktalanellátási koncepciót, a fővárosi önkormányzat a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot és a Menhely Alapítványt bízta meg, hogy megszervezzék a feladatokat.
A koncepció címe: Közterület helyett emberibb körülmények. Tartalmazza többek között, hogy milyen új önkormányzati eszközök elengedhetetlenek ahhoz, hogy minél több, eddig közterületen élő ember emberibb körülmények közé kerülhessen.


Zöld könyv
A Főpolgármesteri Hivatal 50 pontból álló fehér könyvére Zöld könyvvel reagáltak a civil szervezetek, így javítanák a főváros helyzetét a civilek.
Több civil szervezet együttesen készítette el egy javaslatcsomagot, mely többet között tartalmazza a parkolási rendszer átalakításáról, valamint a dugódíjról szóló javaslatot, a csomag szerint emelni kellene a tehergépkocsik behajtási díját is.
Nyár végén egyeztetés várható a Főpolgármesteri Hivatal és a civil szervezetek között ebben a témában.


1 százalék
Csak az a civil szervezet kapja meg az 1 százalékot, melynek nincs tartozása! Az SZJA 1 százalékából részesülni kívánó szervezeteknek legkésőbb 2011. augusztus 1-ig rendezniük kell köztartozásukat, különben nem lesznek jogosultak a részükre felajánlott összegre.
Köztartozás alatt értjük: a NAV adóztatási és vámszervénél, valamint az önkormányzati adóhatóságnál nyilvántartott, törvényből eredő fizetési kötelezettséget.
Bővebben: www.apeh.hu


Önkéntes Roadshow
Önkéntes Roadshow rendezvénysorozatok lesznek 2011. júliustól novemberig.
Az Európai Év eseményei nemcsak a fővárosban zajlanak, hanem a megyeszékhelyeken is, így lehetőség nyílik a vidéki társadalom és a szervezetek bevonására, tájékoztatására is.
Helyszínek: a megyeszékhelyek
Bővebben: az Önkéntes Központ Alapítvány honlapján


Föld napja
A miskolci környezetvédő, kulturális és ifjúsági civil szervezetek várják különböző programokkal a környezetükért tenni vágyókat a Föld napja alkalmából.
Esemény időpontja: 2011. április 15 - 2011. április 23.
Helyszín: Miskolc
Részletes program: www.greenaction.hu


Te szedd!
Te szedd! elnevezésű program időpontja: 2011. május 21., amely egy önkéntes szemétszedési akció a tiszta Magyarországért.
Elsődleges cél az erdők, parkok, utcák takarítása, valamint közösségformálás.
Bárki jelentkezhet egyénileg, csapatban, családdal, baráti társasággal.
Bővebben: http://teszedd.hu


"Új Megegyezés 2010"
"Új Megegyezés 2010" - Szociális Ágazati Konzultáció - Merre tovább idősellátás?
Helyszínek: Budapest, Kecskemét, Tatabánya, Miskolc, Zalaegerszeg, Kaposvár, Nyíregyháza.
Jelentkezni 2011. április 28-ig lehet. Kötelező az előzetes jelentkezés.
A rendezvényen előadások, fórumok és kerekasztal beszélgetések lesznek.
Információ, jelentkezés: http://www.szocialisklaszter.hu/


Városi Majális
Városi Majális és Civil Sokadalom lesz Hatvanban. Cél: helyi civil szervezetek, egyesületek bemutatkozása.
Kirakodóvásár, vidámpark, koncertek várják az érdeklődőket.
Időpont: 2011. május 1., 10 óra
Helyszín: Hatvan, Kossuth tér
Információ: www.hatvanonline.hu


Idén több volt a hajléktalan
A Menhely Alapítvány szerint idén több volt a hajléktalan, mint a korábbi években.
Az elmúlt télen fordult elő először, hogy az összes szálló megtelt, s volt amelyik teltház esetén is fogadott még újabb hajléktalanokat. Nyárra ezek a szállók bezárnak. Nem megoldott az sem, hogy a kórházba szállított hajléktalanokat hol helyezzék el a kórházi kezelést követően. Augusztusban várható az egyeztetés Budapest önkormányzatával a jövőt illetően.


Az alaptörvény Nemzeti hitvallás része
Az alaptörvény Nemzeti hitvallás részeként rögzítik a törvény megalkotói a nemzet tagjainak azt a vállalását, hogy a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit ápolják és megóvják. Kiemelik még, hogy mindenki felelős utódainkért, ezért szellemi, anyagi, és természeti erőforrásaink gondos használatával védelmezzük az utánunk jövő nemzedékek életfeltételeit. Az alkotmány számba veszi a nemzet közös örökségét: a természeti erőforrásokat (termőföld, erdők, vízkészlet), a biológiai sokféleséget (nevesítve a honos növény- és állatfajokat), valamint a kulturális értékeket. Megállapítja, hogy a nemzet közös örökségének a védelme, fenntartása és megőrzése az állam és az állampolgárok kötelessége.


Innováció 2011
A négy napos Innováció 2011 kiállítás hétfői napját az oktatás jegyében rendezik meg. Fontos, hogy a jövő nemzedéke megismerje a legújabb eszközöket, amelyek a tanulást és tanítást megkönnyítik és még hatékonyabbá és vonzóbbá is teszik.
Helyszín: Budapest, Millenáris Park B Csarnok
1024 Budapest, Fény utca 20-22.; Időpont: 2011. május 9. 9.00-18.00 óráig.
A belépés díjtalan!


Nem lehet a parlagfű mentesítés feladatai költségvetési előirányzatot megjelölni
A NAV felhívja mindenki figyelmét arra, hogy a 2011. évben benyújtott 1 százalékos rendelkező nyilatkozatokban nem lehet a parlagfű mentesítés feladatai költségvetési előirányzatot megjelölni, annak ellenére, hogy a 1053 sz. SZJA bevallás kitöltési útmutatója szerint az 1 százalékos összeget a parlagfű mentesítés feladatainak támogatására is fel lehet ajánlani.
Mivel a bevallások nyomdai előállítása már 2010. december 20-án megkezdődött, míg a 2011. évi kiemelt költségvetési előirányzatokat meghatározó jogszabályt, a 2011. évi költségvetésről szóló törvényt csak 2010. december 30-án hirdették ki, így azt az állami adóhatóság nem tudta ezt a nyomtatvány kidolgozásakor figyelembe venni.
Bővebben: www.apeh.hu


Segélyvonal a japán földrengés károsultjainak támogatására
Március 23-ától hívható az Invitel, a Magyar Telekom, a Telenor, a UPC és a Vodafone hálózatából a 1749-es segélyvonal, melyen keresztül a japán földrengés károsultjait lehet támogatni.
Hívás indításával vagy a JAPAN szó elküldésével 200 Ft-nyi támogatást tud eljuttatni a károsultak megsegítésére, az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül.
A tervek szerint az adományokból az Ökumenikus Segélyszervezet egy japán iskolát építene újjá.
Fontos, hogy a telekommunikációs szolgáltatók semmilyen külön díjat nem számolnak fel az sms-ek, illetve hívások után.


Közjótett 4.
Figyelmébe ajánljuk az Önkéntesség Európai Évének egyik kiemelt rendezvénysorozatát a Közjótett 4.-t.
A program időpontja: 2011. április 7-21.
A program helyszíne: Budapesti Corvinus Egyetem
A program során az önkénteseknek lehetősége nyílik kórházi önkénteskedésre, menhelyi kutyák sétáltatására, esélyegyenlőségi társasjáték kipróbálására, ételosztásra és gyermekek felvidítására.
Bővebb információ, jelentkezés: www.hakosz.hu


Adománygyűjtés és web2.0 kommunikáció
Képzés civil szervezeteknek.
A képzés során beleláthat az adományozás jogi hátterébe, ötleteket kaphat az adománygyűjtési technikákról, valamint arról, hogy a közösségi oldalakat és web2.0 felületeket hogyan hasznosíthatja az adománygyűjtés folyamán.
A képzésre olyan civilszervezeteket várunk, akik már rendelkeznek némi adománygyűjtési technikával, fontosnak tartják a szervezet átláthatóságát, akik megismerkednének a projekt alapú adománygyűjtéssel, valamint a web2-es kommunikációval és egyéb alkalmazások széles körével.
Képzési időpontok: 2011. április 29-30., 2011. május 13-14.
Helyszín: 1122 Budapest, Maros u. 23-25.
A képzésen maximum 12 fő vehet részt, ezért előzetes regisztráció szükséges.
Jelentkezés: adhat@niok.hu 2011. április 20-ig!


"Lehet másként!"
2011. március 10-én rendezik meg a "Lehet másként!"című V. Regionális Civil Foglalkoztatási Konferenciát Miskolcon, melynek célja a szociális szakma, a civil szervezetek és a munkaügyi ellátó rendszer közös platformjának a megteremtése az észak-magyarországi régióban, a szektorok közötti jó együttműködés, kommunikáció és koordináció kialakítása.
Helyszín: MTA Bizottság Székháza, Erzsébet tér 3.


Az MMKA elleni pert megnyerte az Index.
A Fővárosi Bíróság február 22-i tárgyalásán ugyanis első fokon megítélték az Index és a TASZ keresetét, mellyel a Magyar Mozgókép Közalapítványt perelték be közérdekű adat közlésének megtagadása miatt.


Civil fogyasztóvédelmi irodák
2011. márciusától civil fogyasztóvédelmi irodákat működtet a PSZÁF. Az irodák munkáját a bírságbevételekből támogatják, emellett a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete vállalta, hogy a rendelkezésre álló 30 millió Ft-ból egy éven át nyolc nagyvárosban tanácsadó irodákat fog üzemeltetni.


Összeomolhat az állami természetvédelem
A korábbi, 3 milliárd forintos költségvetési juttatás 1,7 milliárdra való csökkentése esetén 2011-től gyakorlatilag megszűnne a természet állami szintű védelme. Ebben az esetben idén összeomolhat az állami természetvédelem.


Az önkéntesség, mint érték
Az Add Tovább ELTE! Csapata Önkéntes Napot szervez az ELTE-PPK-n 2011. március 8-án 13-18 óráig. A fő téma: Az önkéntesség, mint érték. Cím: ELTE-PPK 1075 Bp., Kazinczy u. 23-27.


Regionális Globális Nevelés Kerekasztal
A Debreceni Művelődési Központban 2011. március 25-én Regionális Globális Nevelés Kerekasztal program kerül megrendezésre. Bővebb információ és jelentkezési lehetőség: agi.berecz@artemisszio.hu.


Fehér Bot Alapítvány
A Fehér Bot Alapítvány projektzáró konferenciája február 25-én kerül megrendezésre Debrecenben.


Gyermekjogokról felnőtteknek, avagy a gyermeki jogok érvényesülése
Gyermekjogi konferencia lesz Pécsett Gyermekjogokról felnőtteknek, avagy a gyermeki jogok érvényesülése címmel 2011. március 4-én.


Ingyenes környezetvédelmi jogsegélyszolgálat
2011. február 23-án Miskolcon ingyenes környezetvédelmi jogsegélyszolgálat lesz a Zöld Kapcsolat Egyesület szolgáltatása keretében.


Önkéntes Börze
2011. február 24-én a Budapesti Önkéntes Centrum Önkéntes Börzét rendez a Millenáris Park területén az Európa Pontban.
www.onkent.eu


"Összehangoltság"
2011. február 24-én, 26-án és március 3-án a sikeres 1%-os kampány titka: "ÖSSZEHANGOLTSÁG" címmel rendez a Civilkomp Alapítvány egynapos szemináriumokat. Bővebb info a Civilkomp Alapítvány honlapján érhető el.


A paksi atomerőmű
A Szekszárdi Városi Bíróság első fokú ítélete szerint a paksi atomerőmű nem kötelezhető a tervezett bővítéssel kapcsolatos Teller-projekt adatainak nyilvánosságra hozatalára. Az ítélet nem jogerős.


LIFE+ Információs nap
2011. március 22-én LIFE+ Információs napot rendeznek a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) konferenciatermében.
Információ és jelentkezés: http://www.surveymonkey.com/s/2011RegistrationformHungary


"Ifjúsági részvétel és európai állampolgárság"
FH Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat és a Budapesti Európai Ifjúsági Központ "Ifjúsági részvétel és európai állampolgárság" címmel tartja soron következő rendezvényét, melynek időpontja: 2011. február 24., jelentkezni február 21-ig lehet. A program témája: Tapasztalatcsere és módszertani műhely az ifjúsági részvételről és az európai állampolgárságról az ifjúsági munkában.
Bővebben a FH Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat honlapján.


Segíts okosan!
Az Unilever Segíts okosan! programjának Facebook oldala dinamikus növekedéssel nyitott, melyet mindössze 19 óra alatt 25 ezer ember "lájkolt". A támogatók az Országos Mentőszolgálat számára gyűjtenek adományokat és "lájkokat".
Az oldalon található játék kitöltésével gyűjtik az adományokat, személyenként 50-50 forintot.


Új cím
A Budapesti és Pest megyei Regionális Civil Szolgáltató Központ új címe: 1122 Budapest, Maros u. 23-25. mfszt. 1.


Új Széchenyi Terv
Az Új Széchenyi Terv 79 új pályázatát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség társadalmi egyeztetésre bocsátja. A www.ujszechenyiterv.gov.hu-n elérhető fórumon január 31-ig várják a véleményeket, javaslatokat.


NCA ülés
2011. február 11-én lesz az NCA Országos Hatókörű Civil Szervezetek Támogatásának Kollégiuma következő ülése a Wekerle Sándor Alapkezelő irodájában.


Vodafone Humanitárius Alap
A Vodafone Magyarország a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve összesen 10 millió forintos hozzájárulással elindította a Vodafone Humanitárius Alapot. A 2011. január 18-án aláírt szerződéssel létrehozott Alap célja, hogy katasztrófahelyzetekben azonnali, gyors segítséget nyújtson a rászorulóknak és támogassa a helyreállítási munkálatokat is.


"Hogyan álljunk több lábon?"
"Hogyan álljunk több lábon?" címmel újabb képzést hirdet civil szervezeteknek a Budapesti Önkéntes Centrum 2011.01.13-án. A képzés olyan alapelveket, gyakorlatokat mutat be, melyek alkalmazásával elérhető a szervezeti fenntarthatóság és az eredményes működés.
www.onkent.eu


Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány
2011. január és február hónapban a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítványt támogatják azok, akik a 1788-as Telekom Adományvonalat hívják vagy sms-t küldenek.


Február Harmadika Munkacsoport felmérése
Budapesten csak három intézmény fogad éjszakára hajléktalan nőket, a háromban együtt összesen 173 férőhely van. A fővárosban eközben 3910 hajléktalant számolt össze szokásos éves felmérése során idén a Február Harmadika Munkacsoport, de ennél jóval nagyobbra, 15-20 ezerre teszik a budapesti hajléktalanok számát. Tíz ágyból csak egy jut nőknek. Kétszer annyi a hajléktalan nő, mint a rendszerváltás idején, az éjjeli szállások férőhelyeiből viszont nem lett több. Csak a bántalmazás elől menekülő asszonyok töredékének jut meleg szállás éjszakára, az utcán még kiszolgáltatottabbak, mint a férfiak, sokan hiába szöknek el erőszakos partnerüktől, odakint újabb bántalmazó kapcsolatba kényszeríti őket a szükség.


Konferenciák
Az Önkéntesség Éve alkalmából az alábbi konferenciák lesznek:
Civil Szövetség: 2011. január 7-8-án, az Önkéntes Központ Alapítvány programja pedig január 8-14-ig tart.


"Új irányok a civilkommunikációban"
"Új irányok a civilkommunikációban" címmel szervez konferenciát Budapesten a Civilkomp Alapítvány.
Az esemény időpontja: 2011. január 12-13.
Jelentkezési határidő: 2011. január 10.

Helyszín: VI. kerület, Budapest, Vörösmarty utca 47/a (Sajtóház)

Archívum »

 

 

Főoldal | 1%-os kampány | HÍE Egyesület bemutatkozik | HÍE Egyesület tevékenysége | Hasznos információk | Non-profit Akadémia | Levél nekünk | Partnereink | Impresszum | Oldaltérkép |